Zselatin újragondolva: Agar-agar
Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri moszatokból készül, melyet megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik.
Felhasználási javaslat:
Az agar-agar felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez, illetve kozmetikai célokra is.
Adagolás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. (Az agar-agar csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.)
Származási hely: Spanyolország
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 720 kJ / 172 kcal
Zsír <0,1 g
– amelyből telített zsírsavak <0,001 g
Szénhidrát 0,4 g
– amelyből cukrok <0,01 g
Rost 86 g
Fehérje <0 g
Só <0,01 g
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.