Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt [köles: Lengyelország], quinoa liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kelt tésztás ételek készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
ZSÍRMENTES ALAPRECEPT:
Hozzávalók 1 db körülbelül 390 grammos fonott kalácshoz:
200 g lisztkeverék
200 g langyos víz
2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
2,5 g Eden Premium kókuszvirág cukor
50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 egyforma részre és száraz felületen sodorjuk henger alakúra, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1471 kJ
352 kcal
Zsír: 2,5 g
-Amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 70 g
-Amelyből cukrok: 0,5 g
Rost: 7,2 g
Fehérje: 9,4 g
Só: 0,03 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
-Származási hely: Magyarország
-Minőségét megőrzi:
-Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
-Gyártási szám:
-Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.