A kókuszvirág cukor egyedülálló módon a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség, természetes édesítőszer.
A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt. Nincs köze a kókusz terméséhez, sem ízben, sem színben, édesítőereje közel azonos a hagyományos, sokak által használt nádcukorhoz.
Hogyan készül?
A 100%-os tisztaságú kókuszcukrot semmilyen egyéb édesítőszerekkel nem elegyítik. A kókuszcukrot csakis a kókuszpálma, a bontatlan kókuszvirág nektárjából (SAP) gyártják. Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek.
Származási hely: Indonézia
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1640 KJ / 385 Kcal
Zsír <0,1 g
– amelyből telített zsírsavak <0,1 g
Szénhidrát 92,4 g
– amelyből cukrok 87 g
Rost <1,7 g
Fehérje 1,9 g
Só 0,43 g