A szállítási költség sávosan egyre olcsóbb!

Kérdésed, kérésed van? Hívj bátran! +36-30/098-0140
Ügyfélszolgálat hétköznap 08-17-ig.
Ha éppen nem tudjuk felvenni, visszahívunk.

Collagen / Hyaluronic Komplex kollagén por - 101
Collagen / Hyaluronic Komplex kollagén por - 101
6 490 Ft

Collagen / Hyaluronic Komplex kollagén por - 101

8 az 1-ben varázspor a hajad, a bőröd, és a körmöd természetes szépségének hosszantartó megőrzéséhez!

Raktáron/Rendelhető
6 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 65 Ft
Mások ezeket is megvették még hozzá:
Részletek

Belső egészség = külső ragyogás, válaszd az egyik legjobb kollagén port

Az életkor előre haladtával a szervezetben zajló változások a bőr és a haj megjelenésére is hatással lehetnek. Csökken a bőr és a kötőszövetek kollagén- és víztartalma, ami a rugalmasság elvesztését, valamint a ráncok kialakulását okozhatja. A haj keratintartalmának csökkenése szerkezeti változásokkal és lassuló hajnövekedéssel jár, bizonyos nyomelemek hiánya pedig a haj pigmentációjának romlását idézheti elő.

Készítményünk összetételét tudományos alapokra fektetve állítottuk össze. A kollagén a bőr természetes alkotója, a feszességének és a rugalmasságának egyik fontos anyaga. A termék hosszútávú alkalmazása esetén a benne található kollagén segítheti a bőr rugalmasságának megtartását, míg a hialuronsav hozzájárulhat a bőr fiatalosságának és egészségének megőrzéséhez.

A készítmény továbbá olyan aminosavakat (metionin, cisztein) tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a haj, a bőr és a köröm egészséges szerkezetének fenntartásához, így kedvező hatással lehetnek azok növekedésére. A benne lévő MSM pedig elősegítheti a megfelelő kreatinszint megőrzését a haj, a bőr és a körmök esetében, azaz segít azokat egészségesen és erősen tartani. 

A termékben található további nyomelemek közül a cink fontos szerepet tölt be a bőr, míg a szelén a haj egészségének megőrzésében, a réznek pedig szerepe van a melanin szintézisében, ami hatással van a bőr és a haj pigmentációjára is.

 

Ezért válaszd a Collagen/Hyaluronic Complex kollagén por szépségtámogató készítményünket:

 • SEGÍTI BŐRÖD TERMÉSZETES SZÉPSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁT

   

 • HIDRATÁLJA ÉS FESZESEN TARTJA A BŐRÖDET

 • RAGYOGÓVÁ ÉS ERŐSEBBÉ TESZI A HAJADAT

 • KÖRMEID EGÉSZSÉGÉRE IS JÓ HATÁSSAL VAN

 • TÁMOGATJA A BŐRÖD ÉS A HAJAD PIGMENTÁCIÓJÁT

 

Aktív összetevők

Alapanyagaink, amiktől a piac egyik legjobb kollagén pora a Collagen/Hyaluronic
 • Cink
 • Szelén
 • Kollagén
 • Hialuronsav
 • MSM
 • Metionin/cisztein
 • Réz
 • B-vitamin komplex

Bőr-, haj- és körömápoló kollagén por A TUDOMÁNY ÉS A TERMÉSZET EREJÉVEL

Tudomány a bőr, haj, és a köröm egészségének szolgálatában

Termékeink aktív összetevői a legfrissebb tudományos kutatások alapján kerültek kiválasztásra.

Ultramagas minőség

Klinikailag tesztelt magas tisztaságú alapanyagaink a világ számos pontjáról érkeznek.

Újragondolt szépségápolási formula

Speciális formuláink receptjeit elismert hazai kutatók készítették.

Egyedi komplexitású kollagén por

Termékeink egyik legfőbb értékét a hozzávalók egyedi komplexitása adja.

Mennyiség: 123 g 
Nettó tömeg: 123 g 
Forgalmazó: Grapehill Food Kft. 1066 Budapest, Teréz krt. 62.
Adagolás: Felnőtteknek napi egy adagolókanállal. Folyadékba, joghurtba belekeverhető, ízesíthető. A tégely egyhavi adagot tartalmaz.

Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot. A készítmény nem szedhető, amennyiben bármely összetevőjével szemben allergia áll fenn.

Összetevők: sertéskollagén, metil-szulfonil-metán (MSM), L-metionin, L-cisztein, hialuronsav, niacin (B3-vitamin), pantoténsav (B5-vitamin), cink-glükonát (cink), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), réz(II)-glükonát (réz), folsav (B9-vitamin), szelénnel dúsított élesztő (szelén), biotin (B7-vitamin), ciano-kobalamin (B12 vitamin)

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó. A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban.
Mentességek: laktózmentes, gluténmentes, cukormentes
OGYÉI-notifikált termék

Összetevő

Mennyiség

NRV* %

B1-vitamin (tiamin-hidroklorid)

1,1 mg

100%

B2-vitamin (riboflavin)

1,4 mg

100%

B3-vitamin (niacin)

16 mg

100%

B5-vitamin (pantoténsav)

6 mg

100%

B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid)

1,4 mg

100%

B7-vitamin (biotin)

50 μg

100%

B9-vitamin (folsav)

200 μg

100%

B12-vitamin (ciano-kobalamin)

2,5 μg

100%

Cink

5 mg

50%

Réz

1 mg

100%

Szelén

55 μg

100%

Kollagén

3000 mg

**

Metil-szulfonil-metán (MSM)

500 mg

**

L-metionin

200 mg

**

L-cisztein

100 mg

**

Hialuronsav

50 mg

**

* napi beviteliérték felnőttek esetében

   

** napi beviteli érték nem meghatározott

   

 

Tudományosan

Kollagén

A kollagén a szervezetben nagy mennyiségben előforduló fehérje, amely fontos szerepet játszik a sejtek közötti tér, az extracelluláris mátrix felépítésében, a csontok rugalmasságában, a porcszövet felépítésében, valamint a bőr és kötőszövetek rugalmasságában, hidratáltságában. Mennyisége, hidratáltsága az életkor előrehaladtával csökken.
Egy metaanalízisben[1] 19 tanulmányt választottak ki, összesen 1125, 20 és 70 év közötti résztvevővel. A placebóval összehasonlítva a hidrolizált kollagén bevitel kedvezően befolyásolta a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és a kialakult ráncokat. Az eredmények alapján a hidrolizált kollagén 90 napos bevitele hatékonyan csökkenti a bőr öregedését, mivel csökkenti a ráncokat, javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát.

Egy másik, randomizált, kontrollált vizsgálatban[2] 5kDa tömegű, hal eredetű hidrolizált kollagén hatását vizsgálták. A kollagén peptidek mennyisége megnövelte a stratum corneum és az epidermis víztartalmát, és csökkentette az epidermisen keresztüli vízvesztést. Emellett a stratum corneum természetes hidratáló faktor szintje megnőtt. A bőr rugalmassága és vastagsága azonban változatlan maradt.

A per os kollagén peptid fogyasztás (Peptan P, Peptan F, Rousselot) 8 hét bevitel után jelentősen megnövelte a bőr hidratáltságát. A dermiszben a kollagén sűrűsége szignifikánsan nőtt, és a dermális kollagén hálózat fragmentációja már 4 hetes kiegészítés után jelentősen csökkent. Mindkét hatás 12 hét után is fennmaradt. Az ex vivo kísérletek azt mutatták, hogy a kollagén peptidek bevitele kollagén, valamint glükózaminoglikán termelést indukál.[3] A kollagén peptidek fogyasztása hatékonyan javítja a bőr öregedésére jellemző mutatókat.

Ebben a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 69, 35-55 év közötti nő vett részt. 2,5 g vagy 5,0 g hidrolizált kollagént vagy placebót kaptak napi egyszer, 8 héten át. A bőr rugalmasságát, a bőr nedvességét, a transzepidermális vízveszteséget és a bőr érdességét objektíven megmérték az első per os alkalmazás előtt (t0), valamint 4 (t1) és 8 hét (t2) rendszeres bevitel után. A bőr rugalmasságát az utolsó adag hidrolizált kollagén bevitele után 4 héttel végzett utókövetés során is értékeltük (t3, 4 hetes regressziós fázis). A vizsgálat végén a bőr rugalmassága a placebóval összehasonlítva mindkét dózisnál statisztikailag szignifikáns javulást mutatott. 4 héttel a kezelés után statisztikailag szignifikánsan magasabb bőrrugalmassági szintet határoztak meg idős nőknél. [4]

A placebót kapó csoporthoz képest a bőr-hidratációs értékei szignifikánsan jobbak voltak az alacsony molekulatömegű kollagén peptid (LMWCP, Newtree, Korea) csoportban 6 hét és 12 hét után. Az LMWCP csoportban eltöltött 12 hét után a vizuális értékelési pontszám és a bőr ráncosodásának három paramétere is jelentősen javult a kontroll csoporthoz képest. A bőr rugalmasságát illetően az LMWCP csoportban a háromból egy paraméter szignifikánsan javult a kiindulási értékhez képest 12 hét elteltével, míg a placebo csoporthoz képest az LMWCP csoportban háromból két paraméter magasabb volt, szignifikánsan 12 hét után. [5]
 
MSM

Egy vizsgálatban[6] az MSM (3g/nap, 16 hétig) per os adagolása a placebo csoporthoz képest szignifikánsan csökkentette az öregedés jeleit, például az arc ráncosságát (p <0,05) és a bőr érdességét (p <0,05). A vizsgálat második részében, a műszeres értékelések részletes elemzése kimutatta, hogy a kiindulási értékhez képest jelentős (p <0,05) javulás mutatkozott az arc ráncainak mélységében, valamint javult a bőr feszessége, rugalmassága és hidratáltsága. A magasabb dózisban (3g/nap) az MSM ugyan hatékonyabbnak bizonyult, de az alacsonyabb (1g/nap) dózis is szignifikáns javulást eredményezett az öregedés arcon tapasztalható jeleiben. Megállapítható, hogy az MSM még 1 g/nap dózisban adagolva is hatékonyan csökkenti a bőr öregedésének szemmel látható jeleit.
A tanulmány[7] célja egy többkomponensű készítmény (200mg hialuronsav, 500mg L-karnozin, és 400mg MSM) arcbőrön kifejtett hatékonyságának és biztonságosságának értékelése volt. Véletlenszerű, placebo-kontrollos, egyszeres vak vizsgálatot hajtottak végre.

Két hónapon keresztül az önkéntesek napi 200 mg hialuronsavat, 500 mg L-karnozint és 400 mg metilszulfonil-metánt tartalmazó készítményt vagy placebót kaptak. A 0. napon (T0) és a 60. napon (T60) az arcbőr hidratáltságát, rugalmasságát és sebometriáját műszeres bőr tesztelővel mérték, és az arc ráncainak digitális képeit pontozták. Az MSM-t hasznosnak találták a bőr és a nyálkahártya hidratációja, rugalmassága, faggyúszekréciója, ráncképződése, tonizáltsága és pigmentációja szempontjából. Az MSM egy kénalapú vegyület, amely hozzájárul a fehérje-fehérje kapcsolatok stabilizálásához és szinergizálásához, és csökkenti a gyulladásos mediátorokat. A kén elengedhetetlen a glutation képződéséhez, ami az emberekben előforduló legfontosabb természetes antioxidáns molekula.

Az MSM lehetséges alkalmazási területeit és biztonságosságát taglaló cikkben[8] szó van az MSM terápiás hasznáról a bőr minőségének és textúrájának javításában, mivel a keratin esetében kén donorként viselkedhet, ezen kívül antioxidáns hatásának köszönhetően mérsékelheti a szervezetet érő oxidatív stresszt.
 
Metionin/cisztein[9]

A cisztein és a metionin kén tartalmú aminosavak, prekurzorai a hajban nagy mennyiségben található fehérjének, a keratinnak. A ciszteint a szervezet maga is elő tudja állítani, szintézise függ a metionintól, de tekintettel arra a tényre, hogy a szintézis sebessége nem mindig felel meg a szervezet követelményeinek, egyes szerzők a ciszteint "feltételesen" esszenciális aminosavként írják le. A haj növekedés sebessége, a hajszál átmérője és a keratin szintézis a ciszteintől is függ. A B6-vitamin (piridoxál-foszfát) aktív formája növeli az L-cisztein beépülését keratinná.
 
Hialuronsav

Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat[10] során azt találták, hogy az elfogyasztott hialuronsav növeli a bőr hidratáltságát és javítja a száraz bőrű betegek kezelési eredményeit. A felszívódott hialuronsav hozzájárul a szervezet saját hialuronsav szintéziséhez és elősegíti a sejtproliferációt a fibroblasztokban, hidratálja a bőrt, és várhatóan javítja a száraz bőrtől szenvedők életminőségét. A tanulmány harmadik oldalán található táblázatban 37,5 mg hialuronsav 30 napon át adagolva szignifikánsan javította a bőr hidratáltságát.
Egy másik cikkben[11] a hialuronsav (Nutrihyl, ≥1MDa) oldat fogyasztása szignifikánsan javította a bőr elaszticitását, hidratáltságát és jelentősen csökkentette a bőrfelszíni egyenetlenségeket és a ráncok mélységét.
Egy állatkísérletben[12] radioaktívan jelzett hialuronsav felszívódását és eloszlását nézték patkány modellen. A mérések alapján a per os bevitt hialuronsav felszívódott és eljutott a bőrbe.

Cink, réz, szelén[13]
Az ásványi anyagoknak, köztük a cinknek, réznek és szelénnek fontos szerepük van a bőr egészségének megőrzésében. A cink számos metalloenzim nélkülözhetetlen kofaktora. Egyik feladata a bőr védelme a fénykárosodástól. A réz antioxidánsként szolgál, védi a bőrt az UV fény által kiváltott szabad gyökök szintjének növekedése által okozott károsodásoktól továbbá stimulálja a kollagén érését, ezért kritikus fontosságú a bőr rugalmasságának és vastagságának javításában. Szerepe van a melanin szintézisében és a bőr és a haj pigmentációjában. A szelén stimulálja az epidermális keratinociták plazmamembránjában lévő szeléntől függő antioxidáns enzimek, a glutation-peroxidáz és a tioredoxin-reduktáz aktivitását, ezáltal megvédi a bőrt az UV-sugárzás okozta oxidatív stressztől.

A cink Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a cink hozzájárul a haj és a körmök normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

A réz Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a réz hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez; hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez; hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a bőr és a haj normál pigmentációjának fenntartásához.

A szelén Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a szelén hozzájárul a haj és a körmök normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez.
 
B-vitamin komplex

A B-vitaminok családjának fontos szerepe van a bőr egészségének megőrzésében, mivel számos élettani folyamat, például a fehérjeszintézis fontos faktora. A súlyos B-vitaminhiány komoly tünetekkel járhat. A B3-vitamin hiánya, a pellagra jellegzetessége, hogy a bőr gyulladttá válik, idővel pedig megvastagszik, hámlani kezd. Ilyen súlyos hiányállapot csak ritkán alakul ki. Az elégtelen B2-vitamin-bevitel bőrgyulladást, viszketést, a száj sarkának kirepedezését, fényérzékenységet okozhatja, a B5 vitamin hiánya esetén pattanások alakulhatnak ki, és a bőr viszketővé válhat.

A B-vitaminok közül a bőr egészségének védelmében betöltött szerepet a B2- és a B6-vitaminnál ismerte el egészségre vonatkozó állítással az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság.
A riboflavin (B2-vitamin) Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állításai a következők: a riboflavin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához; hozzájárul a sejtalkotók oxidatív károsodással szembeni védelméhez.
A B6-vitamin Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítása a következő: a B6-vitamin hozzájárul a normál fehérje- és glikogén-anyagcseréhez.

 

Adatok
Gyártó
101
Vonalkód
5997372370679
Cikkszám
5997372370679
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek