Élelmi rostokban gazdag, így támogathatja emésztésünket.
Rostos ételek fogyasztása amellett, hogy segítik a megfelelő anyagcserét, fontos szerepet játszanak a vércukorszint szabályozásában.
A csicseriborsó bőségesen tartalmazhat karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása ajánlott kismamáknak.
Felhasználási javaslat:
Íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve. Hozzáadhatjuk salátákhoz, krémlevesekhez. Csicseriborsóból készült ételeinket bátran ízesíthetjük római köménnyel, fahéjjal, gyömbérrel vagy különféle zöldfűszerekkel.
Összetevők: 100% csicseriborsó
Származási hely: Magyarország
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tápérték adatok 100g termékben
Energia 1377 kJ
329 kcal
Zsír
6 g
-Amelyből telített zsírsavak
1,1 g
Szénhidrát 42 g
-Amelyből cukrok 2,2 g
Rost 16 g
Fehérje 19 g
Só 0,01 g