A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.
Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Összetevők: kölesliszt (90%), ivóvíz, útifű maghéj liszt, kurkuma
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1399 kJ / 331 kcal |
Zsír |
2,7 g |
–Amelyből telített zsírsavak |
0,5 g |
Szénhidrát |
64 g |
–Amelyből cukrok |
< 0,5g |
Rost |
5,6 g |
Fehérje |
9,6 g |
Só |
<0,01 g |
Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 200g
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.