A fruktóz vagy gyümölcscukor lassabb felszívódású mint a háztartási cukor, ezáltal kevésbé terheli meg a szervezetet, így a cukorbetegségben szenvedők számára jó alternatíva.
A fruktózból a háztartási cukorral azonos édes íz eléréséhez 30%-kal kevesebb elegendő, ezáltal hasonló ízhatás elérése mellett csökkenthető az energiabevitel.
Sütés során a fruktóz hamarabb barnul, mint a háztartási cukor ezért ajánlott a sütési hőmérséklet csökkentése és a sütési idő növelése.
A cukorbetegek fruktózból és szorbitból napi 30 g-ot fogyaszthatnak a megengedett napi szénhidrát mennyiségen belül.
A termék megfelel az élelmiszeripari (FCC) és az EU gyógyszerkönyvi minőségnek.
Nedvességtől védve tárolni, a nyitott csomagot ismét jól zárja le.
Száraz hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Magyarország.
Összetevők:
fruktóz.
Átlagos tápérték100 g-ban:500 g-ban:
energia:1700 kJ
(407 kcal)8500 kJ
(2032 kcal)
zsír:0,0 g0,0 g
amelyből telített zsírsavak:0,0 g0,0 g
szénhidrát:100,0 g500,0 g
amelyből cukrok:100,0 g500,0 g
fehérje:0,0 g0,0 g
só:0,00 g*0,00 g*
*Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Allergia info: Nem tartalmaz allergén összetevőt.