Értékes vitaminforrás lehet, ugyanis megtalálható benne többféle B-vitamin, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Továbbá tartalmazhat cinket, rezet, mangánt, kalciumot és magnéziumot.
Segíthet a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hatással lehet a koleszterinszintre, cukorbetegeknek és candidásoknak is kimondottan javasolt a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozhatja a vérnyomást. Ezen hatóanyagának köszönhetően erősítheti a kötőszöveteket és az érrendszert.
Elkészítési javaslat:
Rizshez hasonlóan kétszeres mennyiségű vízben addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak.
Összetevők: 100% hajdina
Származási hely: Lengyelország
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. A hajdina a keserűfű-félék családjába tartozik.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1469 kJ /344 kcal
Zsír 3,1 g
– amelyből telített zsírsavak 1,03 g
Szénhidrát 63,4 g
– amelyből cukrok 0,7 g
Rost 5,9 g
Fehérje 13,5 g
Só 0,0005 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.