Részletek
Ideális vegánok, vegetáriánusok és lisztérzékenyek számára, valamint alkalmazható alacsony glikémiás indexű kúrákban is. Az Éden Prémium hajdina tészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Állagát főzés után is kiválóan megtartja.
A hajdinának kiemelkedően magas a rosttartalma, ezért jó hatással lehet az emésztőrendszerre. Értékes vitaminforrás, ugyanis nagy mennyiségben megtalálható benne több féle B-vitamin, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Továbbá tartalmazhat cinket, rezet, mangánt, kalciumot és magnéziumot.
Segíthet a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hatással lehet a koleszterinszintre, cukorbetegeknek és candidásoknak is kimondottan javasolt a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozza a vérnyomást. Ezen hatóanyagának köszönhetően erősítheti a kötőszöveteket és az érrendszert.
Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Összetevők: víz, hajdinaliszt, kölesliszt, útifű maghéj liszt
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve, alacsony fokozaton főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le. Tiszta vízzel öblítsük át. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1647 kJ / 393 kcal
Zsír 3,4 g
–Amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 76 g
–Amelyből cukrok <0,5 g
Fehérje 13 g
Rost 13 g
Só <0,01 g
Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes üzemben készült!
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig
Nettó tömeg: 200g