A lenmagot sokáig csak a ruhaiparban használták előszeretettel lenvászon ruhák készítéséhez. Napjainkban számos kutatást követően bebizonyosodott, hogy a lenmagban számos olyan anyag van, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Egyik közülük az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, kiváló bőrgyulladás csökkentő, valamint az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Összetevők: 100% lenmag
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. Házilag elkészített péksütemények, pogácsák tésztájába, tetejére is szórhatjuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 2282 kJ / 545 kcal
Zsír 40 g
– amelyből telített zsírsavak 4 g
Szénhidrát 28 g
– amelyből cukrok 3 g
Rost 17 g
Fehérje 10 g
Só 0,3 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.