Részletek
Az Art of Nature Masticha medium tears kristályok - Chios Masticha olajat tartalmanak, azaz a görög Pistacia lentiscus fa gyantáját, amelyet már az ókori görögök használtak különböző emésztési panaszokra, illetve szájüregi problémákra.A masticha íze az édesgyökér ízére emlékeztet, a Chios sziget lakói a mai napig fogyasztják. Például teát ízesítenek vele, különböző mártásokhoz adagolják vagy akár por formában belesütik a kenyérbe.A masticha fából kinyert masticha gyanta „kristályok” rágása elterjedt szokás volt már az ókori görögök körében is. Először Hippokratész nevét említik a masticha kristályok kapcsán. Elsősorban emésztési problémákra, megfázásra és leheletfrissítőként használta. A maszticha kifejezés a görög „mastíchein” fogcsikorgatás igéből származik, és az angol nyelvbe is bekerült, mint „masticate”, azaz rág.A maszticha gyanta kristályokat különbözőképpen dolgozzák fel, jelenleg már számos formában beszerezhető, mint, pl. kapszula, fogkrém, rágótabletta.ÖsszetevőkIllóolaj – masticha olaj, Masticadienonsav, Izomasticadienadienonsav, Egyéb triterpénsav, aldehidek és alkoholok, Poli -β -mircén (természetes polimer).Alkalmazás- rágógumiként rágjuk csak magában a kristályokat vagy méhviasszal puhítva naponta 2x1 darabot- főzéshez – a kristályokat porrá zúzzuk és hozzáadjuk az alapanyagokhoz sütésnél vagy főzésnél- 50g kristályt 1 liter vízhez adagolunk, betesszük éjszakára a hűtőszekrénybe és utána fogyasztható – emésztést elősegítő italként használatoshttps://en.wikipedia.org/wiki/Mastic_(plant_resin)