A szállítási költség sávosan egyre olcsóbb!

Kérdésed, kérésed van? Hívj bátran! +36-30/098-0140
Ügyfélszolgálat hétköznap 08-17-ig.
Ha éppen nem tudjuk felvenni, visszahívunk.

Metabolic Update anyagcsere javító kapszula (60db) - 101
Metabolic Update anyagcsere javító kapszula (60db) - 101
9 990 Ft

Metabolic Update anyagcsere javító kapszula (60db) - 101

6 féle természetes összetevőjével segíti a szervezetben végbemenő tápanyagfeldolgozást, és normál szinten tartja a koleszterint, a vércukrot, valamint a vérnyomást.

Kiváló támogatást nyújt az ezzel kapcsolatos megbetegedések, mint az inzulinrezisztencia, vagy a metabolikus szindróma megelőzésében.

Raktáron/Rendelhető
9 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Mások ezeket is megvették még hozzá:
Részletek

Metabolikus (előre)mutatók javítója – Metabolic Update-tel a normál anyagcseréért és az inzulinrezisztencia, valamint a metabolikus szindróma ellen

Az életkor előre haladtával, vagy genetikai adottságokból adódóan a szervezet metabolikus mutatói romolhatnak, ami testsúlynövekedésben, a vércukor- és a koleszterinszint emelkedésében nyilvánulhat meg. Ez a folyamat az úgynevezett metabolikus szindróma kialakulásához vezethet, amit gyorsíthat az egészségtelen életmód és táplálkozás.

A metabolikus szindróma elkerüléséhez – az életmódváltás mellett – elsődleges feladatunk a megfelelő étrend kialakítása és szükség szerint annak szakszerű kiegészítése. A Metabolic Update olyan összetevőket tartalmaz, amelyek egyensúlyba hozzák szervezeted mutatóit és segítik a mindennapi közérzeted és kiegyensúlyozottságod fenntartását.

Kulcsösszetevője az ötlevelű ginzeng speciális kivonata, ami az anyagcserére gyakorolt jótékony hatása mellett fokozza a fizikai és mentális stresszel szembeni állóképességet, valamint a teljesítményt is. A normál vércukorszint, koleszterinszint és vérnyomás fenntartásában való küzdelemben a fokhagymakivonat, az olajfalevél kivonat, a króm és a gyömbér jótékony hatásai egészítik ki. A készítményben található még a rendkívül sokoldalú rezveratrol is, ami elősegíti a szív-érrendszeri egészség megőrzését.

Fontos! Metabolic Update készítményünk nem szedhető, amennyiben bármely összetevőjével szemben allergia áll fenn, valamint vércukorszintet csökkentő gyógyszereket fogyasztóknak és várandósoknak sem javasolt.

https://life101.hu/files/8a/b9/8ab96d9fc157328b3f7ff93abc2ed72a.webp

Ezért válaszd a Metabolic Update anyagcsere javító készítményünket inzulinrezisztencia és metabolikus szindróma ellen:

 • TÁMOGATJA AZ ANYAGCSERE FOLYAMATOK NORMÁL MŰKÖDÉSÉT
 • SEGÍT A TÚLSÚLY OKOZTA METABOLIKUS PROBLÉMÁK ENYHÍTÉSÉBEN
 • JAVÍTJA AZ EGÉSZSÉGTELEN TÁPLÁLKOZÁS MIATT ROMLÓ METABOLIKUS MUTATÓKAT

   

 • TÁMOGATJA A NORMÁL VÉRCUKOR- ÉS KOLESZTERINSZINT FENNTARTÁSÁT

 • SEGÍT A METABOLIKUS SZINDRÓMA KIALAKULÁSÁNAK ELKERÜLÉSÉBEN

 

Aktív összetevők

Alapanyagaink, amiktől a piac egyik legjobb anyagcsere fokozója a Metabolic Update
 • Gyömbér
 • Ötlevelű ginzeng
 • Fokhagyma
 • Olajfalevél
 • Króm
 • Rezveratrol

nzulinrezisztencia elleni anyagcsere támogatás a tudomány és a természet erejével

Tudomány a normál anyagcsere folyamatok fenntartásának szolgálatában

Termékeink aktív összetevői a legfrissebb tudományos kutatások alapján kerültek kiválasztásra.

Ultramagas minőség

Klinikailag tesztelt magas tisztaságú alapanyagaink a világ számos pontjáról érkeznek.

Újragondolt anyagcsere javító formula

Speciális formuláink receptjeit elismert hazai kutatók készítették.

Egyedi komplexitás, az inzulinrezisztencia és metabolikus szindróma elleni harcban

Termékeink egyik legfőbb értékét a hozzávalók egyedi komplexitása adja.

Mennyiség: 32,3 g - 60 darab vegán kapszula
Nettó tömeg: 32,3 g - 60 darab vegán kapszula
Forgalmazó: Grapehill Food Kft. 1066 Budapest, Teréz krt. 62.
Adagolás: Felnőtteknek napi 2 x 1 kapszula, bő folyadékkal bevéve.

Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot. A készítmény nem szedhető, amennyiben bármely összetevőjével szemben allergia áll fenn. A készítmény nem szedhető, amennyiben bármely összetevőjével szemben allergia áll fenn. Vércukorszintet csökkentő gyógyszereket fogyasztóknak és várandósoknak nem javasolt.

Összetevők: ötlevelű ginzeng kivonat (Gynostemma pentaphyllum), olajfalevél-kivonat (Olea europaea), gyömbér gyökértörzs kivonat (Zingiber officinale), fokhagymakivonat (Allium sativum), japánkeserűfű gyökértörzs kivonat (Polygonum cuspidatum, 50% rezveratrol tartalommal), krómmal dúsított élesztő (króm), zselatin (kapszula)

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó. A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban.
Mentességek: laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, vegán

OGYÉI-notifikált termék

Összetevő

Mennyiség

NRV*%

Króm

34 μg

85%

Ötlevelű ginzeng kivonat

450 mg

**

Olajfalevél-kivonat

250 mg

**

Gyömbér gyökértörzs kivonat

100 mg

**

Fokhagymakivonat

50 mg

**

Japánkeserűfű gyökértörzs kivonat

20 mg

**

* napi beviteliérték felnőttek esetében

   

** napi beviteli érték nem meghatározott

   

 

Tudományosan

 

Ötlevelű ginzeng

A Gynostemma pentaphyllum (ötlevelű ginzeng) lágyszárú, kétlaki kúszónövény. Dél- és Kelet-Ázsiában széles körben elterjedt. Neve az általában ötös csoportosulásban álló, fogazott szélű levelekre utal. Gyógyászati célra a növény föld feletti részeit, döntően a leveleit használják. Bár rendszertani értelemben nincs köze a Ginseng nemzetséghez, a növényt ötlevelű ginzengnek is nevezik, mivel hatásai és hatóanyagai hasonlítanak az ázsiai ginzengéhez.

Őshonos területein alkalmazásához tradicionálisan a fiatalságot és a hosszú életet biztosító hatást kötik. Hagyományosan magas koleszterinszint, cukorbetegség, májbetegség, elhízás és sok egyéb betegség esetén alkalmazzák, de ezeknek a felhasználási területeknek a nagy részét nem támasztják alá megfelelő tudományos bizonyítékok. Hazánkban elsősorban vércukorszint- és testsúlycsökkentés céljára alkalmazzák.
Az ötlevelű ginzeng adaptogén és szellemi-fizikai teljesítményt fokozó hatásai a gipenozid típusú hatóanyagokhoz köthetők. A gipenozidok – hasonlóan az ázsiai ginzeng hatóanyagaihoz – triterpénszaponinok. Az ötlevelű ginzeng vércukorszintet csökkentő és lipidanyagcserét támogató hatása kísérletesen igazolt. Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy az ötlevelű ginzeng fokozza a vércukorszint-csökkentő kezelés hatásosságát; egy randomizált vizsgálatban 2-es típusú cukorbetegek körében 12 hetes kezelés után csökkentette az éhgyomri vércukorszintet és javította a szervezet inzulin iránti érzékenységét, valamint csökkentette a hosszú távú vércukorkontroll javulására utaló glikálthemoglobon-szintet.[1]  

Egy randomizált, egyszeresen vak vizsgálatban az ötlevelű ginzeng szignifikánsan csökkentette a testtömegindexet, valamint néhány a májműködés javulására utaló enzim értékét.[2]
Egy randomizált, kettős vak, placebokontrollos, 12 hetes klinikai vizsgálatban a jelent termék fő összetevőjeként felhasznált speciális, hőkezelt kivonat testsúlycsökkentő hatását igazolták. A vizsgálatban 25 fölötti BMI-jű, egyébként egészséges egyének vettek részt, 40 fő a növény kivonatát (450 mg/nap), 40 fő placebót kapott. A vizsgálat során az aktív kezelést kapó csoportban a placebóhoz képest szignifikánsan csökkent a hasi zsírtömeg, a testtömeg, a test zsírtartalma, a derék- és csípőkörfogat valamint a BMI. A kezelés semmilyen kockázattal nem járt.[3] Ennek a kivonatnak az egyediségét az adja, hogy a hőkezelés során nő azoknak az összetevőknek (a gipenozidok közé tartozó damulin A és B) az aránya, amelyeknek feltételezhetően szerepe van a testtömeg- és testzsírcsökkentő hatásban. A damulinok aktiválják az AMP-aktivált proteinkinázt (AMPK), ezáltal fokozzák a zsírok oxidációját és az izomsejtek glükózfelvételét.

Az ötlevelű ginzenget tartalmazó étrend-kiegészítőknél a következő (függőben lévő) egészségre vonatkozó állítások használhatóak fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében:

 • A kiegyensúlyozott étrend részeként támogatja a zsíranyagcsere (koleszterin és trigliceridek) és a vérzsírszint egyensúlyban tartását (3376)
 • Támogatja a normál homciszteinszint fenntartását a vérben, ami az érelmeszesedés egyik kockázati tényezője. Támogatja a keringést és a normál vérnyomás fenntartását (3377).

Fokhagyma

A fokhagyma széles körben ismert, az ókor óta alkalmazott fűszer; napjainkban a legnépszerűbb gyógynövények közé tartozik. Föld alatti részét (gumóját) gyógyászati és táplálkozási céllal egyaránt használják. A feldolgozott termékek a szárított (gyakran fagyasztva szárított) gumót porított formában vagy a fokhagyma olajos kivonatát, ritkábban illóolaját tartalmazzák. A fokhagyma hatásaiért jellegzetes szagú, kéntartalmú vegyületei felelősek. A nyers fokhagyma karakterisztikus hatóanyaga az allicin, ez azonban a fokhagyma feldarabolásakor azonnal elkezd más vegyületekké átalakulni (első lépésben allicinné). Különböző mértékben, de a képződő vegyületekre is jellemzőek a fokhagyma jellegzetes hatásai. Az emberi szervezetben is érvényesülő koleszterinszint-csökkentő hatás részben a koleszterinszintézis gátlásával magyarázható. A fokhagyma jellegzetes szagú, kéntartalmú vegyülete, az allicin és a fermentált termékekben található S-allilcisztein erősen gátol egy enzimet (HMGCoA-reduktáz), amely nélkül a koleszterintermelés nem lehetséges. Mivel a fokhagyma kismértékben az érelmeszesedés szempontjából védő hatású HDL-koleszterin koncentrációját is növeli, az LDL/HDL hányados kedvező irányban változik. A fokhagyma vérrögképződést gátló hatása gyulladáscsökkentő tulajdonságával függ össze. A drog állatkísérletekben kimutatott vérnyomáscsökkentő hatása az érelmeszesedéses lerakódások visszafejlődésével, valamint a közvetlen értágító hatással magyarázható.

A fokhagyma szív-érrendszeri hatásai közül az érelmeszesedés lassítását, valamint a koleszterinszintet és a vérnyomást csökkentő hatását megfelelő humán bizonyítékok (véletlen besorolásos, kontrollos klinikai vizsgálatok) támasztják alá.

Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti az érfal károsodásáért felelős LDL-koleszterin vérszintjét, ezért alkalmazzák az érelmeszesedés kialakulásának lassítására. A humán vizsgálatokban az optimális dózisú fokhagymakezeléssel az összkoleszterin-, az LDL- és a trigliceridkoncentráció is átlagosan mintegy 10%-kal csökkent.[4] A fokhagyma szedése az érelmeszesedésre jellemző érfali lerakódások (plakkok) növekedését is visszafogta.[5]

A vérnyomáscsökkentő hatás tanulmányozására irányuló humán vizsgálatok többségében enyhe, 2–17 Hgmm-es szisztolés és 3–16 Hgmm diasztolés vérnyomáscsökkenés volt megfigyelhető.[6],[7]
A rendszeres fokhagymafogyasztás egyéb előnyös hatásait is kimutatták. Azoknál, akik sok fokhagymát fogyasztanak, kisebb eséllyel alakul ki gyomor- és vastagbéldaganat. [8] Az emésztőrendszeri fekély kiegészítő kezelésében szintén kedvező hatású.[9]

Az fokhagymát tartalmazó étrend-kiegészítőknél a következő (függőben lévő) egészségre vonatkozó állítások használhatóak fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében:

 • támogatja a szív-érrendszer egészségének megőrzését, támogatja a normál koleszterin- és vérlipidszint fenntartását (1992)
   

Olajfalevél

Az olajfa Kis-Ázsia és Szíria őshonos gyümölcsfája, amely ma az egész Földközi-tenger térségében termesztett, kultikus és iparilag is jelentős növény. Levelét a hagyományos gyógyászatban vérnyomáscsökkentésre, vizelet- és epehajtásra használták. A modern gyógyászatban levelét alkalmazzák, illetve az olajbogyóból hideg préseléssel kinyert olajat gyógyszerkészítmények oldószereként, krémek komponenseként hasznosítják.
Az olajfalevél száraz kivonatát étrend-kiegészítőkben is felhasználják. Egy klinikai vizsgálatban az olajfalevél kivonata a kaptopril nevű gyógyszerhatóanyaggal azonos mértékben csökkentette a hipertóniás betegek vérnyomását.[10] A vérnyomáscsökkentő hatást további vizsgálatok is megerősítették.[11] Elhízottak körében kimutatták, hogy a levél kivonata fokozza a sejtek inzulinérzékenységét és a hasnyálmirigy sejtjeinek inzulintermelését.[12]

Az olajfalevél jellemző összetevői a szekoiridoidok (pl. oleuropein), amik keserű ízűek. Az oleuropeint különféle kísérletekben értágító, vizelethajtó, és ezekből adódóan vérnyomáscsökkentő hatásúnak találták, továbbá vércukorszintet és gyulladást csökkentő hatását is kimutatták. A vérnyomáscsökkentő hatásban szerepe lehet annak, hogy a szekoiridoidok gátolják az angiotenzin-konvertáz enzimet (több vérnyomáscsökkentő is ezen keresztül fejti ki hatását). Az olívaolaj, amely szintén számos kedvező hatással rendelkezik, nem tartalmaz számottevő mennyiségben szekoiridoidokat, ezek a levél jellegzetes vegyületei.

Az olajfalevelet tartalmazó étrend-kiegészítőknél a következő (függőben lévő) egészségre vonatkozó állítások használhatóak fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében:

 • támogatja a normál vérnyomás fenntartását (2656)
   

Króm

A króm a vércukorszint-szabályozás zavarainak mérséklésében, a normál vércukorszint fenntartásában fontos nyomelem. A fokozott fizikai aktivitással együtt járó megnövekedett krómigény biztosítása céljából a sportolók célzottan fogyasztják. A króm kis mennyiségben a természetes tápanyagforrásokban (teljes kiőrlésű gabonák, húsok, máj, hüvelyesek) is előfordul, de a krómvegyületeknek mindössze 1–2%-a szívódik fel. Krómpótlásra szerves kötésű vegyület formájában, vagy (mint jelen készítményben is) krómtartalmú élesztő formájában alkalmazzák. Ez biztosítja jó adagolhatóságát és megfelelő felszívódását.

A krómmal végzett vizsgálatok elsősorban a szénhidrát-anyagcserére és a vércukorszint-szabályozásra kifejtett hatások tanulmányozására irányultak, és jellemzően pozitív eredménnyel zárultak. A cukorbetegség kiegészítő kezeléseként alkalmazott napi 200–800 mikrogramm króm önmagában is kedvezően befolyásolta a vércukorszintet, segítette annak megfelelő tartományban tartását. Ezt a hatást a klinikai vizsgálatok metaanalízise is visszaigazolta (éhgyomri várcukorszint és glikált hemoglobin szintjének csökkentése).[13]

A króm fokozza az inzulinérzékenységet és a glükóz sejtekbe való bejuttatását, ezáltal segíti a vércukorszint hosszú távú szabályozását. A vegyület az összkoleszterinszint csökkentésével hozzájárul a vérlipidek megfelelő szérumszintjének eléréséhez, így közvetve csökkenti az érelmeszesedés veszélyét és támogatja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. A krómvegyületek testsúlycsökkentő és izomtömeg-növekedést támogató hatásai nem igazoltak.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a krómra vonatkozóan elfogadta, hogy

 • a króm támogatja a normál vércukorszint fenntartását.[14]
   

Gyömbér

A gyömbér ázsiai eredetű évelő növény, amelynek jellegzetesen aromás illatú, fűszeres, csípős-égető ízű, sárgás színű gyöktörzsét (rizómáját) gyógy- és fűszernövényként egyaránt felhasználják. Kínában évezredek óta alkalmazzák elsősorban emésztési panaszok kezelésére, gyógyítására. Napjainkban hányinger megelőzésére és enyhítésére alkalmazzák, de enyhe gyomor- és bélpanaszok (pl. felfúvódás) kezelésére és ilyen jellegű fájdalmak mérséklésére is felhasználják. Markáns gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik,[15] ami előnyös azoknál a betegeknél, akiknél a metabolikus szindróma miatt krónikus, szubklinikai gyulladásos folyamatok játszódhatnak le.
Egy klinikai vizsgálat szerint a gyömbér fokozza a termogenezist és csökkenti az éhségérzetet, ami támogathatja a súlycsökkentést.[16] AII. típusú cukorbetegek részvételével végzett klinikai vizsgálatok metaanalízise szerint a gyömbér fogyasztása csökkenti a glikált hemoglobin szintjét ami a vércukorkontroll javulására utal.[17]

Cukorbetegeknél fokozza az inzulinérzékenységet egy vizsgálat szerint.[18] Egy kettős vak, placebokontrollos vizsgálat szerint cukorbetegeknél javította a lipidprofilt, valamint a vércukorértékekre is kedvezően hatott.[19]

Az gyömbért tartalmazó étrend-kiegészítőknél a következő (függőben lévő) egészségre vonatkozó állítás használhatóak fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében:

 • támogatja a normál vércukorszint fenntartását (2867)

Rezveratrol

A rezveratrol egy természetes antioxidáns vegyület, amely több étrendi növényben megtalálható. Legismertebb forrása a kékszőlők héja, de a faeperben, a málnában, az áfonyábanis is jelentősebb mennyiségben előfordul. A legnagyobb rezveratroltartalmú gyógynövény az ártéri japánkeserűfű (Fallopia japonica).

A rezveratrol iránti érdeklődést az a felfedezés keltette fel, hogy a mediterrán térségben kisebb a szív- és érrendszeri problémák előfordulási aránya, mint Európa más részein. Ezt a jelenséget részben az étrenddel, ezen belül is a vörösborfogyasztással hozták összefüggésbe. A borban (az oxidáns hatású, nagyobb dózisban egyértelműen káros hatású alkoholon kívül) számos kedvező hatású vegyület található meg, ezek egyike a rezveratrol.

Antioxidáns aktivitása alapján feltételezik, hogy lassítja a sejtöregedést és csökkenti egyes daganatos betegségek, valamint a neurodegeneratív betegségek (pl. Alzheimer-kór) és a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát, de ezeknek a hatásoknak a zömét embereken nem igazolták.
Több száz tudományos vizsgálatban tanulmányozták a rezveratrol bioaktivitásait. Antioxidánsként védelmet nyújt a szabad gyökök sejtkárosító hatásaival szemben, de számos egyéb (pl. ösztrogénszerű) aktivitása is bizonyított. Sejtöregedést gátló és gyulladáscsökkentő hatásai különféle kísérletes modellekben igazolták. Gátolja a gyulladásos mediátorok termelődését és a ciklooxigenáz enzimet. Hatásának fontos eleme, hogy aktiválja a SIRT-1 és (az ötlevelű ginzenghez hasonlóan az AMP-aktivált proteinkináz enzimet (AMPK).[20]
Kísérletes körülmények között gátolja a daganatos sejtek kialakulását és szaporodását, és a daganatos szöveteket ellátó új erek képződését

Állatkísérletekben kimutatták, hogy a rezveratrol javítja a szívműködést, csökkenti a vérnyomást, javította a szénhidrát-anyagcserét és csökkentette az elhízott kísérleti állatok súlyát is.
A rezveratrol hatásait jelenleg is több tucat klinikai vizsgálatban tanulmányozzák. Több vizsgálat metaanalízise szerint metabolikus szindrómában csökkenti az összkoleszterinszintet, az LDL- és HDL-szintre viszont nincs hatással.[21] Egy kisebb vizsgálatban kedvező hatással volt a vérlipid- és koleszterinértékekre.[22]
A rezveratrol szénhidrát-anyagcserére gyakorolt kedvező hatásait (csökkenő éhgyomri vércukorszint, inzulintermelés fokozódása) humán klinikai vizsgálatokban diabéteszes betegek körében tudták igazolni, egészséges felnőtteknél nem.[23] Cukorbetegeknél kedvezően hatott a kardiometabolikus paraméterekre, ami a szív-érrendszeri kockázat csökkenésére utal.[24]

Egy placebokontrollos klinikai vizsgálatban a rezveratrol több száz mg-os adagban enyhítette a nem alkoholos eredetű zsírmáj okozta tüneteket és a csökkentette a májenzimek szintjét a keringésben. A hasonló témában végzett vizsgálatok metaanalízis szerint a kezelés valóban kimutatható előnye a gyulladásos faktorok szintjének csökkentése.[25]

A rezveratrolt tartalmazó étrend-kiegészítőknél a következő (függőben lévő) egészségre vonatkozó állítás használhatóak fel a fogyasztók tájékoztatása érdekében:

 • támogatja a szív-érrendszeri egészség fenntartását (1849).

 

Adatok
Gyártó
101
Vonalkód
5997372370655
Cikkszám
5997372370655
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek