Sokáig volt az a közgondolkodásban, hogy növényi forrásból nem lehet hatékony D-vitamint előállítani. Erre azonban ma már rácáfolt a tudomány. A rénszarvaszuzmó olyan növény, amiből a kinyert D3-vitamin tökéletes alternatíva az iparilag előállított, szintézis útján készült D3-vitaminokkal szemben!
Az alapanyag környezetvédő és fenntartható módon gyűjthető. Magas biohasznosulás jellemzi, teljesen vegán, íztelen és az egész család D-vitamin szükségletét fedezni tudja: akár már 3 éves kortól fogyasztható!
Hazánkban egyre gyakoribb a D-vitamin hiány, aminek legfőbb oka a táplálkozási- és életmódbeli szokásokban keresendő. A legfrissebb kutatások kapcsolatot mutattak ki a D-vitamin hiánya és számos betegség között, mint amilyen például az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség, az immunrendszer gyengesége (fertőzésekre és vírusokra való fogékonyság), a légzőrendszer betegségei (asztma), az izombetegségek, a sokízületi gyulladás és a bél gyulladásos betegségei, például a Crohn-betegség.
A D-vitamin a csontképződésben is elsődleges fontosságú. Szinergikusan hat a kálciummal és a foszforral, segít nekik bejutni a véráramba, és elérhetővé teszi ezeket a sejtek számára. A folyamat végén a D-vitamin szabályozza a kálcium és a foszfor kiválasztását, segíti a csontok egészségét és a csontritkulás megelőzését, egészségesen tartja a fogakat és javítja a kardiovaszkuláris rendszert.
-
Természetes módon kivont D3-vitamin rénszarvaszuzmóból
-
Olíva- és MCT olajban oldva
-
Már 3 éves kortól, és nem csak vegánoknak
-
Mesterséges színezék-, tartósítószer-, aroma- és hozzáadott szójaolaj nélkül
-
Laktóz- és gluténmentes, vegán