Részletek
A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő, amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése. Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják. Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1345 KJ / 320 Kcal
Zsír: 4,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 1,6 g
Szénhidrát: 9 g
– amelyből cukrok: 9 g
Rost: 27 g
Fehérje: 47 g
Só: 0,5 g