Részletek
A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet. A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.
Származási hely: Thaiföld
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült!
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1465 kJ / 353 kcal
Zsír <0,5 g
– amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 88 g
– amelyből cukrok 0 g
Fehérje 0 g
Rost 0,5 g