Részletek
A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük – Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették. Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle.
Készítése:
A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze finom és illata igen jellegzetes, zöld színű.
Tökmagliszt panírozáshoz:
Panírozásnál liszt helyett tökmaglisztet is használhatunk. Rántott zöldségek készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, enyhén sózott zöldség szeleteket tökmaglisztben, felvert, sózott lenmagtojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt nagyon jó ízt ad a zöldségeknek.
Tippek felhasználáshoz:
keverhetjük müzlibe (kb 1 evőkanállal)
kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk vele
vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag
levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük
Allergén információ: A termék dióféléket, mustármagot, szezámmagot, kukoricát feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben
Energia 1479 kJ
352 kcal
Zsír 7,2 g
– telített zsírsav 3,11 g
Szénhidrát 4,31 g
– cukor 3,95 g
Rost 11,22 g
Fehérje 61,76 g
Só 3,8 g