Minél több van a kosárban, a szállítás sávosan egyre olcsóbb!

Kérdésed, kérésed van? Hívj bátran! +36-30/098-0140
Ügyfélszolgálat H-Cs: 09-16-ig; P: 09-14-ig. Sz-V: zárva.
Ha éppen nem tudjuk felvenni, visszahívunk.

Vizik szemcsepp irritációt enyhítő 10 ml

Vizik szemcsepp irritációt enyhítő 10 ml
Raktáron/1-3 nap
3 046 Ft
Egységár: 305 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek
Kipirosodott szem nedvességének fokozására, ápolására és a tünetek enyhítésére. Dexpantenollal és karbomerrel.
Kontaktlencsét viselők számára is javasolt.
Tartósítószer-mentes.
Csak külsőleges alkalmazásra!

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi használati útmutatót, mert fontos tudnivalókat tartalmaz a termék alkalmazására vonatkozóan. Ez az orvostechnikai eszköz recept nélkül kapható. Ha további információra van szüksége, kérdezze orvosát vagy gyógyszerészét.

A Vizik Irritációt enyhítő szemcsepp egy steril, tartósítószer-mentes, viszkoelasztikus és átlátszó védőfilmet képez a szaruhártyán. Ezt főleg a B5-provitamin (dexpantenol) biztosítja, mely a magas vízmegkötő képessége miatt olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely nedvesíti és ezenkívül ápolja a szemet. A dexpantenol nedvesítő tulajdonságát a karbomer összetevő támogatja. Ez egy sikosító- és védőfilmet képez a szaru- és kötőhártyán, és ezáltal kompenzálja a hiányzó könnyfolyadékot. A Vizik Irritációt enyhítő szemcsepp védi és nedvesíti a szem felületét és síkossá teszi azt. Ezáltal hosszantartó enyhülést eredményez olyan panaszok esetén, mint
• mechanikai igénybevétel, pl.: kemény vagy puha kontaktlencsék viselése vagy a szemen történő diagnosztikai beavatkozások,
• környezeti stressz, pl.: légkondicionáló, szél, hideg, szárazság vagy légszennyezés, pl.: cigarettafüst által, vagy
• igénybevett szem, pl.: számítógép képernyője, mikroszkóp előtti munkavégzés, valamint hosszú autóút.

A tartósítószer-mentessége miatt a Vizik Irritációt enyhítő szemcsepp hosszútávú alkalmazás esetén is nagyon jól tolerálható és kontaktlencsét viselők számára is javasolt. A kontaktlencséket nem kell kivenni a Vizik Irritációt enyhítő szemcsepp használata előtt.

Alkalmazás:
A flakon kinyitásához teljesen távolítsa el a biztonsági gyűrűt az előregyártott fül meghúzásával (1). Ezután felfelé húzva emelje le a kupakot (2). Döntse kissé hátra a fejét, nézzen fel, és óvatosan húzza el az alsó szemhéjat a szemétől. Tartsa a flakont úgy, hogy a cseppentő nyílás lefelé nézzen, és cseppentsen a kötőhártyazsákba a tartály erős, hosszas nyomásával 1 cseppet naponta 3 - 5 alkalommal (3 + 4). Lassan csukja be a szemét, hogy a folyadék egyenletesen eloszoljon a szem felszínén. Az alkalmazás során a cseppentő nyílása ne érjen a szeméhez, és a kezével se érintse azt. Az esetleges cseppeket, amelyek még mindig a cseppentő nyílásnál vannak, a flakon aljának enyhe megkocogtatásával kell eltávolítani. Ezután tegye vissza a kupakot a flakonra enyhe nyomással (5). Ha a panaszai súlyosbodnak, vagy nem tapasztal javulást, forduljon szemész szakorvoshoz.
A flakon speciális, steril légszűrő rendszere miatt szükséges, hogy minden használat után néhány másodperc elteljen a flakont érintő nyomás nélkül, hogy ismét elegendő levegő áramolhasson be. E várakozási idő nélkül a további használat csak nehezen lehetséges. Továbbá fizikai okokból egy kicsit nagyobb nyomás kifejtése szükséges cseppentéskor, amikor a flakon kezd már kiürülni.

Összetétel: 1 ml tartalma: dexpantenol, karbomer, vízmentes citromsav, szorbit, injekcióhoz való víz.

Csomagolási egységek: Kiszerelés: 1 x 10 ml

Óvintézkedések és figyelmeztetések
• Ne használja, ha a flakon vagy a tömítőgyűrű sérült.
• Ne érintse meg a szemet a flakon cseppentő nyílásával.
• Ne használja, ha túlérzékeny a Vizik Irritációt enyhítő szemcsepp bármely összetevőjére.
• Ha más szemcseppet / kenőcsöt is használ, akkor 15 perc különbséggel kell használni. A Vizik Irritációt enyhítő szemcseppet mindig utoljára kell használni.
• Ne használja fertőzött vagy sérült szemen.
• A látásélesség használat után átmenetileg csökkenhet; ebben az esetben ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépeket, várja meg, amíg a normál látásélesség helyreáll.
• Ne használja a Vizik Irritációt enyhítő szemcseppet a lejárati idő után. Ez dombornyomással van jelölve a címkén és a dobozon.
• A flakon első felnyitása után ne használja a terméket 12 hónapnál tovább.
• A cseppentőbetét speciális, innovatív steril szűrőrendszere miatt az oldat teljes mennyisége nem nyerhető ki a flakonból.

Tárolás: 2 °C és 25 °C között tárolandó. Fagytól védeni kell. Használat után zárja vissza a flakont a kupakkal. A flakont fénytől védve, eredeti dobozában tárolja.
Orvostechnikai eszköz, mely egyben gyógyászati segédeszköznek is minősül.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Adatok
Listaár
2 477 HUF
Gyártó
Vizik
Cikkszám
BIO-91231
Tömeg
2,7 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!