A Wise Pasta termékcsalád Vegán kollekciójában megtalálható hajdina tészta igen értékes élelmiszer, szénhidrát-, fehérje-, ásványianyag-, vitamin- és rosttartalmát tekintve egyaránt. Jelentős mennyiségű kálium, kalcium és magnézium van benne, emellett bővelkedik olyan nyomelemekben, mint a vas, a réz vagy a cink. Mindezeknek köszönhetően a hajdina fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi az anyagcserét, segíti a zsírégető folyamatokat. A hajdinamag a gabonafélékkel ellentétben nem tartalmaz glutént, ezért gluténérzékenység esetén a diétás étrend része lehet.
Átlagos tápérték 100g | Száraztészta | Kifőzött |
Energia | 1328 kJ 316 kcal | 577 kJ 137 kCal |
Zsír | 2,8g | 1,2g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,8g | 0,4g |
Szénhidrát | 53,6g | 23,3g |
-amelyből cukor | 1,8g | 0,8g |
Élelmi rost | 19,0g | 8,3g |
Fehérje | 9,4g | 4,1g |
Só | 0,04g | 0,02g |
Tárolás: száraz hűvös helyen
Elkészítési javaslat: Forrásban levő(!) vízbe tegye a tésztát, majd közepes hőfokon főzze 8-12 percig, ezután szűrje le, és már tálalhatja is. A főzési időt befolyásolja, hogy gáz vagy villanytűzhelyt használ. A kifőzött tésztát tetszőlegesen használja fel köretként, tésztasalátának, vagy akár rakott formában.