Hántolt kendermag
A kendert nem véletlen szoktál "Superfood"-nak nevezni - a növény teljes értékű fehérjeforrás, 23 különböző aminosavat tartalmaz, melyek között 8 nélkülözhetetlen a szervezet számára. A kendermag kifejezetten gazdag vitaminforrás, a teljesség igénye nélkül megtalálható benne a B1, B2, B3, B6, B9, C, D és az E-vitamin is.
A hántolt kendermag önmagában fogyasztva is kifejezetten finom, de hozzáadhatjuk különböző ételekhez, készíthetünk belőle kendertejet és tofut is, a felhasználási területeknek csak a fantáziánk szabhat határt.
A kendermagnak magas az Omega 3-6-9 tartalma, valamint bőven található benne fitoszteről, klorofill, licithin és rost. A hántolt kendermag gluténmentes, így bármilyen diétába remekül beilleszthető.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia | 2452 kJ/ 592 kcal |
Zsír | 44 g |
- amelyből telített zsírsavak | 5 g |
Szénhidrát | 12 g |
- amelyből cukrok | 1 g |
Fehérje | 33 g |
Só | 0 g |