Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Elkészítési javaslat:
Sütőporos kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
Recept 6 darab sütőporos zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
|
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:
|
1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:
|
Energia:
|
1335 kJ
|
713 kJ
|
729 kJ
|
556 kJ
|
Energia:
|
320 kcal
|
171 kcal
|
174 kcal
|
133 kcal
|
Zsír:
|
3,1 g
|
1,7 g
|
1,6 g
|
1,3 g
|
-Amelyből telített zsírsvak:
|
0,7 g
|
0,4 g
|
0,4 g
|
0,3 g
|
Szénhidrát:
|
49 g
|
26 g
|
27 g
|
20 g
|
-Amelyből cukrok:
|
0,8 g
|
0,4 g
|
0,4 g
|
0,3 g
|
Rost:
|
24 g
|
13 g
|
13 g
|
10 g
|
Fehérje:
|
13 g
|
6,9 g
|
7,1 g
|
5,4 g
|
Só:
|
0,07 g
|
1 g
|
1,1 g
|
0,8 g
|
élesztős Kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
· 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
· 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
· 350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
· 12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
Recept 6 darab élesztős zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
· 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
· 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
· 350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
· 12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. Osszuk 6 darab egyforma részre és száraz felületen formázzunk kifliket, vagy zsemléket és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.