Új: 10 ezer forint felett ingyenes átvétel Budapest belvárosában.

Cím a „személyes átvétel" bejelölésekor megjelenik, de el is küldjük mailben.

Kérdésed, kérésed van? Hívj bátran! +36-30/098-0140
Ügyfélszolgálat H-Cs: 09-16-ig; P: 09-14-ig. Sz-V: zárva.
Ha éppen nem tudjuk felvenni, visszahívunk.

Témák, amiket fontosnak gondolunk

Tíz ok, amiért mi a natúr-kozmetikumokat választjuk

univital.hu
2022.05.06 11:43
Tíz ok, amiért mi a natúr-kozmetikumokat választjuk

Az egészség – életünk minden területén, így a testápolásban is – és a természettel való kapcsolat a vesszőparipánk, így nem titkolt célunk most kézen fogni most téged is, hogy együtt induljunk felfedezőútra a természetes haj-, bőr- és körömápolás izgalmas és sokszínű világában. Segítünk most megtenni az első lépéseket

a káros kozmetikumoktól való megszabadulástól: összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, ami miatt mi egyértelműen a natúr termékek mellett tettük le a voksunkat.

Az egyik előző posztunkban is említésre került, hogy érdemes napozáshoz olyan fényvédő, illetve bőrápoló termékeket használni, melyek bőrünkhöz és a környezetünkhöz is egyaránt kíméletesek, gyengédek.

De mit is nevezünk natúr-kozmetikumnak?

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni, akkor a természetes alapanyagú készítményeket nevezzük natúr-kozmetikumoknak. Ezek főleg növényi olajokat és kivonatokat tartalmaznak, illetve ritkább esetekben állati eredetű alapanyagok is megtalálhatók bennük, de ami még fontosabb, hogy mindenképpen vegyszermentesek, így összhangban vannak a természettel.


De beszéljen helyettünk a lista:

1. Biztonságos az érzékeny bőr számára is

Ha a te bőröd is érzékeny, esetleg ekcémás, biztosan észrevetted már, hogy a kozmetikumok, amiket minden nap használsz sokszor nemhogy javítják, de még súlyosbítják is a problémáidat. Az organikus összetevőkből készült termékekkel elkerülhetjük a kiütéseket, viszketést, pattanásokat, bőrpírt és allergiás reakciókat.*
*Utóbbihoz megjegyeznénk: bármely összetevőkkel szembeni túlérzékenység itt is számít, így minden esetben olvassuk el figyelmesen az összetevők listáját!


2. A természetes kozmetikumok nem irritálnak

Nem csak az érzékeny bőrűek számára okozhatnak problémát a kozmetikumok. Egyes összetevők hatására felléphetnek mellékhatások, mint a száraz bőr, viszketés, vagy bőrpír. A méreganyagoktól mentes kozmetikumok akkor is biztonságos megoldást jelentenek bőrünk ápolására, ha minden nap használjuk őket.


3. Nem tartalmaznak parabéneket és egyéb káros vegyszereket

A parabéneket közel 100 éve használják kozmetikumok, gyógyszerek, élelmiszerek tartósítására és szeretik a cégek, nyilván, mert olcsó és megbízható tartósítószer. Akadályozza a baktériumok DNS és RNS képzését, így hatékony baktérium- és gombaellenes hatása van. Közvetlen mérgező hatásuk nincs az emberre, de az már beigazolódott, hogy a hormonokat megzavarják, ami különösen várandós nők esetében veszélyes. Kapcsolatba hozták ezen kívül daganatos betegségek egyes formáival is (mint például az emlőrák), ám sajnos ennek ellenére a jogszabályok nem tiltják alkalmazását, ugyanis negatív hosszú távú hatása még nem teljesen tisztázott. A természetes kozmetikumokat azonban ezen káros összetevő és más vegyszerek nélkül állítják elő, így nem kell tartanunk komolyabb betegségeknek még csak a lehetőségétől sem.


4. Táplálják a bőrt

A natúr-kozmetikumok természetes összetevői táplálják a bőrt. Az olyan összetevők, mint például az E-vitamin vagy a kókuszolaj, a természetes kozmetikumok egyik leggyakoribb adalékai közé tartoznak. Tele vannak antioxidánsokkal, amelyek lassítják a bőr öregedését és frissebb megjelenést kölcsönöznek neki.


5. Nem tesztelik őket állatokon

A hagyományos módon előállított termékek közül sokat állatokon tesztelnek. A vizsgálatok fájdalmasak az állatok számára, és számos kockázatot jelentenek az életükre nézve. Bár a természetes kozmetikumok is tartalmazhatnak állati összetevőket, ezért nem minden esetben vegánok, viszont nem tesztelik őket állatokon, mivel nincs is szükség rá: enélkül is egyértelmű, hogy nem veszélyesek az emberre.


6. A természetes kozmetikumok nem öregítik a bőrt

A közönséges kozmetikumokban található káros vegyi anyagok, tartósítószerek és mesterséges színezékek jelentősen fokozzák a bőr öregedési folyamatát, a sminkek és bőrápolási termékek napi használata száraz bőrt és ráncokat eredményezhet – ez a veszély a természetes összetevők használatakor nem fenyeget.


7. Nem rendelkeznek erős aromákkal

Mivel a legtöbb hagyományos kozmetikum különböző vegyszerekkel készül, általában erős aromájúak, hogy elfedjék ezeknek a vegyszereknek az illatát. Azokat, akik asztmától, migrénes rohamoktól vagy légzési nehézségektől szenvednek, irritálhatják az erős szagok. A natúr termékek illata sokkal enyhébb. Kellemes aromájukat tiszta illóolajoknak köszönhetik – ezek nem vad, inkább nyugtató, gyógyító illatok, mint tudjuk az illóolajakat aromaterápiához is használják.


8. Nem tömítik el a pórusokat

A hagyományos kozmetikumok nagy hibája, hogy eltömíti a pórusokat és megakadályozzák a bőr szabad lélegzését – ez pedig többek közt a pattanások megjelenésének egyik fő oka. Ha a pórusok eltömődnek, könnyen baktériumok táptalajává válnak, ami gyulladáshoz vezet.
Bőrünk – csak úgy mint szervezetünk egésze – nagyon okosan lett kitalálva: izzadtságunk által például a méreganyagok távoznak a szervezetünkből. Azzal, hogy a hagyományos kozmetikumokkal eltömítjük a mérgek természetes kijáratát, nem hagyjuk ezeket az anyagokat kiürülni, hanem gyűjtjük őket odabent. Azt már bizonyára mind tudjuk, hogy hölgyek körében az egyik leggyakoribb daganatos betegség a mellrák, ám az újdonság lehet, hogy ezt összefüggésbe hozták a dezodorhasználattal, melyek hónaljunkra kenve hasonlóan viselkednek: elzárják a méreganyagok kijáratát, így azok szabadon elindulnak szerte a testben, súlyos problémákat okozva.
A natúr termékek nem épülnek bele a pórusokba, könnyen eltávolíthatók, lemoshatók, így a bőr problémamentesen lélegezhet. Még napi használatuk sem árt bőrünknek – sőt!


9. A természetes kozmetikumok biztonságosak a környezet számára

A nem természetes kozmetikumok előállításához használt számos kémiai és szintetikus összetevő amellett, hogy ártalmas ránk nézve, a környezetre is negatív hatással van – szennyezi a levegőt, a vizet és a talajt is. Mivel mi magunk is a természet részei vagyunk és egyetlen otthonunk ez a bolygó, fontos, hogy tiszteljük és megóvjuk, és ezen az úton igyekezzünk egyre jobbak lenni, fejlődni. A natúrkozmetikumok (főleg, hogy legtöbbjük vegán termék is) egyik fő előnye, hogy mindenki számára biztonságos – emberek, állatok és a természet számára is.


10. A natúrkozmetikumok által szervezetünk igazi tápanyagokhoz jut

Bőrünkön keresztül ugyanis könnyen és gyorsan felszívódnak a különböző anyagok. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy vegyszereket kenünk rá, vagy valódi tápanyagot, nem mindegy, mivel érintkezünk, hogy hagyjuk -e oxigénhez jutni vagy hogy megfelelően megtisztítjuk -e a nap végén. Ha neked sem mindegy, ha nem szeretnél idő előtt öregedő bőrt, ha neked is fontos a tudatosság a testápolás terén is, nézd most meg rövid termékajánlónkat! Ezek a termékek értékes tápanyagaikkal a vegyszermentesség szellemében készültek.


Termékajánló:

A JUTAVIT Q10 éjszakai krémje pihentet és regenerálja arcunk bőrét. Bőrünknek szüksége van az éjszakai pihenésre, ehhez megfelelő tápanyagot csak a speciális összetevőket tartalmazó kozmetikai készítmények biztosítanak. Az éjszakai regenerálódás része a sejtek tápanyagpótlása, valamint a hajszálerek megfelelő működésének a támogatása. Az így kialakított védelem megóvja bőrünket a környezeti ártalmakkal szemben. Ez egy hatékony bőrmegújító krém, melynek Q10 tartalma optimális energiaforrást biztosít a bőr éjszakai regenerálódásához. Az A és E vitaminban bővelkedő édes mandula és makadámia olaj selymesíti, a H-vitamin megszépíti a fáradt bőrt. Az antioxidánsokban gazdag összetevők védik a bőrt a káros környezeti hatásoktól. A keleti gyógynövénykivonat serkenti a hajszálerek működését és táplálja a bőrt, ezáltal arcunk pihentebbé válik.
A szemkörnyékünk ápolására használhatunk JutaVit Q10 szemkörnyék ápoló krémet, a bőr nappali ápolásához pedig a JutaVit Liposzómás arckrémét ajánljuk. A termékek nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ásványi olajat és parabén származékot.

Itt találod -->

A Verattiva® öregedés elleni hidratáló nappali kezelés, különösen a fáradt és megviselt bőr hidratálására alkalmas, valamint hatékonyan védi a bőrt az öregedés jeleitől. A legjobb minőségű nyersanyagok koncentrációjából készült, hogy vitalitást és jó közérzetet biztosítson, a bőr pedig fiatalosabbnak, frissebbnek, ragyogóbbnak hasson. Állatokon nem tesztelt, bőrgyógyászatilag igazolt termék, mely vegyszer-, allergén-és gluténmentes.

Itt találod -->

A WTN magnézium krémébe különböző magnéziumformák vannak sűrítve. A magnézium krém minden életkorban javasolható, de egyes időszak vagy életszakaszban kifejezetten hasznos és életminőséget javító hatású:

  • babavárás időszakában
  • stresszes időszakban
  • sportolást követően
  • idősebb korosztály számára
  • illetve a magnézium hiányával összefüggésbe hozható tüneteknél, mint pl. izomgörcs, álmatlanság, belső feszültség

Kiváló hasznosulás, bőrtápláló összetevők, irritáció nélkül!

Itt találod -->

A Najel feketeköményes, olívaolajos szíriai színszappan teljes egészében szerves és természetes eredetű.Ez az Aleppo Szappan ásványokban gazdag fekete köményolajjal és antioxidánsokban dúskáló olívaolajjal javítja a bőröd minőségét, lágyítja a felszínét és megőrzi a szépségét.
A különböző olajok keveréke lehetővé teszi, hogy érezhetően és láthatóan megnyugtassa a túlzottan irritált bőrt. Kifejezetten ajánljuk gyulladt, viszkető vagy gombás bőrfelületekre és allergiás bőrproblémákra, illetve különösen javasolt kevert, rozáceás, zsíros pattanásos és aknés bőrre. Kézzel készült, természetes szappan, mely 2000 éve változatlan kézi technikával előállított. Ez a színszappan Szíriából, Aleppo városából érkezik.


Itt találod: -->

Natúr Kézműves háziszappanunk alapanyaga elszappanosított pálmazsír, víz, lágy habjáról pedig az elszappanosított kókuszolaj gondoskodik. Érzékeny bőrűek számára ajánljuk! Eredményesen kezelhető vele az ekcémás bőr, segít az aknés, pattanásos bőrön is. Gyengéden tisztít és ápol.


Itt választhatsz: -->

A WTN alumínium mentes dezodorja azért más, mint a hagyományos dezodorok, mert tisztán tartja pórusaidat azok betömködése helyett, így újra fellélegezhetnek az egykor eltömített mirigyeid. Ráadásul arra is gondja lesz, hogy a legmelegebb hőségben se árassz kellemetlen illatot. A WTN dezodorait egytől egyig természetes hatóanyagokból alkották meg számodra. Találhatsz nálunk kifejezetten nőknek és kifejezetten férfiaknak tervezett alumínium mentes dezodort is, mely gyógynövény- és illóolaj összetevői elejét veszik az izzadásodnak. Megszüntetik a kellemetlen szagokat, miközben óvják és ápolják bőröd, hogy vonzó és magabiztos lehess egész nap!


Itt találod:-->

És jó hírünk van: ez csak kedvcsináló! Webáruházunkban ugyanis rengeteg natúrkozmetikumot, haj, bőr és köröm ápolására szolgáló terméket találhatsz. Ha segítségre van szükséged, kérdezz bátran, itt vagyunk!